Help Voedselbos Oostwaard aanplanten!

Op het oude landgoed Oostwaard (vlakbij Utrecht) planten we dit najaar op 20 & 21 nov + 12 & 13 dec 9:30 – 17:00 een voedselbos ter grootte van maar liefst drie voetbalvelden (2,4ha) aan. Straks het grootste voedselbos van Nederland! In vier plantdagen maken we Nederland een stuk natuurrijker en een stuk eetbaarder!

Een voedselbos is een vorm van landbouw waarbij slim gebruik gemaakt wordt van de ecologische principes en relaties van een natuurlijk bos. Hierbij zetten we voedselproducerende bomen, struiken, kruiden en klimplanten in een verband zoals in een natuurlijk bos.. Denk aan walnoten en kruisbessen, maar ook minder bekende soorten zoals de PawPaw en de Franse-uiensoepboom. En wist je dat amandelen ook bij ons kunnen groeien?

Iedereen die wil komen helpen is van harte welkom. Jong, oud, met of zonder plantenkennis. Samen maken we er mooie dagen van!

Iedereen die wil komen helpen is van harte welkom. Jong, oud, met of zonder plantenkennis. Samen maken we er mooie dagen van!