Polycultuuronderzoek met Universiteit Utrecht en Botanische Tuinen UU

Het ultieme doel in een voedselbos is om de planten zo te combineren dat ze samen meer produceren dan iedere individuele soort in een monocultuur. Helaas weten we eigenlijk bar weinig hierover. Het kan zelfs zo zijn dat in veel voedselbossen soorten wel op dezelfde plek kunnen groeien, maar elkaar niet versterken.

Met dit polycultuuronderzoek hebben we een combinatie van een mineraal accumulator, stikstofbinder en een hoofdgewas geplant. Door deze als monocultuur en in polycultuurcombinaties te planten hopen we de komende jaren hier weer iets meer inzicht in te krijgen.

Veel dank gaat uit naar Denise Groeneweg en Freddie Visschedijk die het experiment hebben opgezet, Gerard van Buiten van de Botanische Tuinen van de Universiteit Utrecht waar het experiment plaatsvindt en Yann Hautier met wie Xavier San Giorgi co-supervisie geeft.